Gyermekvállalás

Gyermekvállalás

A gyermekvállalás életünk legfontosabb eseménye!

De vajon tudják-e, hogy mire vállalkoznak?

Amikor beszélgetünk leendő ügyfelekkel, sokszor hallom, hogy a terveik között lakás, vagy családi ház vétele szerepel, a nem távoli jövőben. Az is kiderül, hogy a már megvásárolt, saját telkükön, gyümölcsfákat ültetnének elsőnek, szeretik a kertet, a leendő gyermekük kimehetne játszani. Később a kis konyhakert ellátná a családot zöldséggel, a gyümölcsöt frissen szedhetik a fáról. Ezek remek látomások, de amikor a továbbiakban megkérdezem, hogy milyen elképzeléseik vannak a gyerekeik növekedésével kapcsolatban, akkor bizony már sokan gondolkodóba esnek.

Legtöbbször a továbbtanulást természetesnek gondolják.

De amikor rátérünk a tandíj kérdésére, arra, hogy egy magániskola által elkért képzési díj mennyibe is kerülhet, és az lehet rettentően magas is, akkor már ráncolják a homlokukat. Sokan nem tudják, hogy egy piacképes diploma ára, mennyibe kerül manapság egy külföldi iskolában és mennyibe egy magyar tanintézményben? gyermekvállalás, gyermekvállalás

Azt végképp nem, hogy mennyit kell a tudásért fizetni a jövőben.

Amikor egy kicsit körülnézünk itthon és külföldön, majd megjegyezzük, hogy drága a tudás, akkor azon is illik elgondolkodni, hogy mekkora árat fizetnek a tudatlanságért!

Gyermekvállalás

Elgondolkodott már azon, hogyan lehetséges az, hogy vannak, akik hasonló körülmények között gyarapszanak, míg mások szegényednek?

Az iskolában megtanítanak minket a történelem eseményeire, matematikai képletekre, fizikai, kémiai összefüggésekre, de valójában a pénzügyi képzés hiányzik. Pont az, ami a mindennapjaikat kitölti. A pénzügyi alapképzettség nagyon fontos a jelenkor embere számára. De hol lehet ezt megtanulni, illetve pénzügyi ismereteket, pénzügyi intelligenciát tanulni, és tanítani gyermekeinknek? Bizony nagyon fontosak a gyermek életében az első benyomások. Ugyanis, az hogy, ki az, aki jólétben, boldogságban éli majd le életét, az nagyban függ attól, milyen élmények kapcsolódnak a gyermek pénzügyeihez.

A pénzügyi alapképzés otthon kezdődik! A pénzügyi intelligenciát megszerezni folyamatosan lehet.

Ha jók a pénzügyi alapok, akkor a gyermek kamasz, illetve fiatalember korában is viszi magával a pénzügyi kultúrát, aminek segítségével, kiemelkedik társai közül. Egy szülőnek a legnagyobb büszkesége a saját gyermeke, de mindez semmi ahhoz képest, mint amikor az unoka születik meg. Hajlamosak vagyunk elkényeztetni és elfelejteni azt, hogy az életre kell felkészítenünk. Ebben a pici korban tudjuk igazán kialakítani a „gazdag gondolkodást”, vagy szándékunk ellenére a „szegény gondolkodást”. Félreértés ne essék, senki nem attól gazdag, vagy szegény, hogy mennyi pénze van. De a mai világunkban nélkülözhetetlen a pénzügyi intelligencia. Aki pénzügyekben jól gondolkodik, az kényelmesebben, magasabb életszínvonalon élhet.

A gyerekeket vihetik pénzügyi táborba, átadhatjuk egy pedagógusnak, de higgyék el, amit otthon tanul, azt viszi tovább.

Minden gyerek abból tanul, hogy mennyi zsebpénzt kap és a zsebpénzhez, milyen elvárások párosulnak. Ha pontosan tudja, hogy mire számíthat, ha iskolai takarékbélyeget gyűjt, ha ifjúsági bankbetétet nyit, vagy egyszerűen otthon takarékoskodik a malacperselybe. Nagyon fontos, hogy a gyermek tudja megbecsülni a pénzt, értse, hogy mennyit kell dolgozni egységnyi pénzhez! Amikor ezt már tudja, sikeres lesz. Fejlődése során megtanulja kezelni a kockázatokat, vállalkozó gyerek lesz, kialakul benne a kezdeményező készség.

Felnőttként továbbfejlődve, vagy vállalkozó lesz, vagy olyan helyen dolgozhat, ahol biztos, magas színvonalú, stabil jövedelmet kap. Megbecsült emberré válik!

Hogyan vezessék rá gyermeküket erre az útra?

MNB, Kapcsolat