A világban ismét növekszik a kockázat

2017.04.13

Elsősorban a Szíriával és az Észak-Koreával kapcsolatos geopolitikai kockázatok növekedtek meg, ami rövidtávon kiszámíthatatlanná teszi a részvénypiacok árfolyamait.

Megnövekedett az arany ára, ugyanakkor évek óta nem látott gyorsasággal vásárolják a dél-koreai csődbiztosítást a befektetők.

Rövidtávon tehát továbbra is a „hektikus és volatilis” piac a jellemző, mondják a szakértők. (Magyarul hektikus = ideges, nyugtalan, zaklatott, volatilis = változékony)

Pénzügyi kockázat

Jelenleg 30%-kal több hitel van a világban, mint a 2008-as válság előtt, ezzel Juscsák György, – a JP Morgan értékesítési vezetője – úgy véli, hogy a problémát nem megoldottuk, hanem átpasszoltuk a gyerekeinknek. 2008 óta, a mennyiségi lazítás alatt nyomtatott pénz nagy része a leggazdagabb réteg zsebébe vándorolt, a középosztály ebből semmit nem érzékelt, így magyarázható többek közt a populista politikusok térnyerése.

A JP Morgan szakembere szerint körülbelül két év múlva várható recesszió az Egyesült Államokban. Legalább még kettő Fed-kamatemelésre számítanak idén. Szerinte eléri az Euró és a Dollár a paritást, sőt, túl is megy majd rajta. Idén az amerikai részvények még mindig jók lehetnek. Azt mondja tehát ő is, hogy a dollár tovább erősödik, ami nekünk nagyon jó, hiszen dollár elszámolású piacokon vannak a részvény alapjaink. Szerinte a kamatemelés nem fog ártani a részvénypiacnak, mivel ez egy indikátora annak, hogy a gazdaság jól teljesít.

Európa számára nem a 1,5 millió bevándorló lesz kihívás, hanem az a 40 millió, aki még jön. Ez a következő 1-2 generáció kihívása lesz. Európának persze szüksége van a bevándorlásra, de ellenőrzötten, Amerikát is ez tette naggyá. Egyébként Európa fundamentálisan stabil, a populista politikusok veszélye fenyegeti inkább!

Ma megkezdődik Amerikában a negyedéves vállalati gyorsjelentési szezon, amelyek mindig fontos információkat hordoznak a globális gazdaság állapotáról. Az elemzői várakozások szerint, az első negyedévben emelkedhetett az amerikai vállalatok profitja. Ma, az amerikai tőzsdék nyitása előtt, a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo jelent.

Az S&P 500 indexbe tartozó vállalatok összesített egy részvényre jutó eredménye 8,9 százalékkal ugorhatott meg az előző év azonos negyedévéhez képest. Ez a legmagasabb év/év alapú növekedés 2013 negyedik negyedéve óta. Ön is profitált ebből, vagy csak a mi ügyfeleink?

Használják ki ezt az állapotot, de megfelelő információk begyűjtése alapján.

Keressen bennünket, informálódjon és használja ki a jelenleg érvényben lévő jogszabályokat, amíg lehet!

Sok minden van az ember életében, amire fel kell készülni!

Gyerekek születése, felnövése, család alapítása, lakásvásárlás, vagy a meglévő felújítása, valamint gondoskodás szeretteinkről és az időskori megfelelő életszínvonalról!

Ha időben lép és valós tervezés alapján, akkor mindent képes megoldani.

Azok az emberek, akik megbeszélték velünk elképzeléseiket, gondolataikat, ma kiegyensúlyozottabban, boldogabban élhetnek, mint előtte.

Ön se habozzon!

Ha Önnek életének hátralévő részében fontos a minőség, és erre áldoz egy órás beszélgetést, akkor mi is rászánjuk ezt az időt. Ez Önnek nem kerül semmibe, de sokat nyerhet velünk!

 

Jelentkezzen egy díjmentes konzultációra most!

Amennyiben április végéig jelentkezik konzultációnkra,
megajándékozzuk egy 1 millió Ft értékű közlekedési balesetbiztosítással!


Kérje ingyenes Pénzügyi alapképzés sorozatunkat!